Ympäristöohjelma

Futiskansa: Ympäristö huomioon!  

UEFA U19-poikien EM-lopputurnaus 2018 Vaasassa ja Seinäjoella on kaikilla rintamilla mukana ympäristötyössä. Tavoitteemme on, että kulutamme ympäristöä mahdollisimman vähän ja säästämme sitä mahdollisimman paljon.Otamme ympäristön huomioon turnauksen materiaaleissa ja hankinnoissa, liikkumisissa, ruokailuissa ja jätehuolloissa sekä energian käytössä.Kannustamme sekä osallistuvia joukkueita että yleisöä toimimaan niin, että ympäristöteot ovat mielessä jo ennen ottelupaikoille saapumista. 

Mitä sinä voit tehdä?

  • Tule paikalle pelipäivänä polkupyörällä, joukkoliikenteellä tai kimppakyydillä.
  • Valitse matsisyötäväksi ympäristöystävällinen herkku.
  • Lajittele jätteesi stadionilla ohjeiden mukaan.

​Järjestämme turnauksen aikana erilaisia ympäristöön liittyviä kilpailuja sekä somessa, oheistapahtumissa että stadioneilla – ole siis tarkkana kuin luomuporkkana, voit voittaa siistejä palkintoja!

Ei pelkkää sanahelinää, vaan oikeita tekoja!

Turnauksemme on mukana Ekokompassi tapahtuma -hankkeessa. Tällä hetkellä olemme Ekokompassi tapahtuma -kandidaatti. Ulkopuolinen ja riippumaton arvioija auditoi eli tarkistaa ympäristötekomme turnauksen aikana. Mikäli selviämme arvioinnista kunnialla, saamme turnaukselle oikeuden käyttää Ekokompassi tapahtuma -logoa.

Ympäristöpolitiikkamme

Huomioimme ympäristöön liittyvät tekijät mahdollisimman kattavasti UEFA U19-poikien EM-lopputurnauksessa 2018 Seinäjoella ja Vaasassa.Kiinnitämme huomiota ympäristön säästämiseen kaikissa turnauksen osa-alueissa, näin tehtiin jo ottelustadioneiden valinnassa. Ympäristöystävällisen turnauksen ohella tavoitteemme on kehittää luontoa säästäviä toimintamalleja, joita voidaan hyödyntää myös tulevaisuuden jalkapalloturnauksissa Suomessa ja muualla Euroopassa.Turnauksen suurimmat ympäristövaikutukset syntyvät eri ryhmien liikkumisesta, ruokailuista ja erilaisista turnausmateriaaleista.Käytämme turnauksen aikana julkisia kulkuneuvoja ja yhteiskuljetuksia. Kannustamme ja ohjaamme myös yleisöä käyttämään julkisia kulkuvälineitä. Ruokailuissa tarjoamme ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kaikille ruokailijoille. Materiaalit valitsemme mahdollisimman ympäristöystävällisinä. Minimoimme syntyvän jätteen määrän myös harkitsemalla huolellisesti esimerkiksi painotuotteiden tarvetta. Lisäksi kiinnitämme huomiomme syntyvien jätteiden lajitteluun. Kannustamme tapahtumapaikkoja käyttämään ja siirtymään ympäristömerkittyyn sähköön.Tiedotamme ympäristöasioista sekä ennen turnausta että sen aikana. Koulutamme henkilökunnan ja vapaaehtoiset toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.Haluamme toimia edelläkävijänä ja esimerkkinä eurooppalaiselle jalkapalloyhteisölle ympäristön huomioimisessa urheilutapahtumissa.