Vaasa

Vaasassa pelataan U19 EM-lopputurnauksen osalta muun muassa avauspäivän ottelut. Mitä muuta kisaturistin kannattaa Vaasassa huomioida?

Vaasa on yli 67 000 asukkaan aurinkoinen merenrantakaupunki Länsi-Suomessa. Kaupungin perusti Kaarle IX vuonna 1606 ja sen asukkaista noin 69 % on suomenkielisiä ja noin 23 % ruotsinkielisiä. Loput noin 8 % puhuvat äidinkielenään lähes sataa eri kieltä. 

Vaasa on kansainvälinen kaupunki, joka tunnetaan erityisesti energiaosaamisestaan ja -yrityksistään sekä korkeakouluistaan, joissa opiskelee noin 13 000 korkeakouluopiskelijaa. 

Futista, futista, futista!

Vaasan suurin jalkapallojoukkue VPS pelaa Veikkausliigassa, myös VPS:n U19-ikäryhmän pojat pelaavat ylimmällä sarjatasolla. Vaasan stadion sijaitsee Hietalahdessa, osoitteessa Rantamaantie 6. Sinne pääset keskustasta ja rautatieasemalta helpoiten joko: 

* Kävellen – matkaa on vain noin 1,5 kilometriä,
* Pyöräillen, sillä matka taittuu keskustasta noin viidessä minuutissa,
* Rautatieasemalta bussilla numero 4, aikataulu löytyy täältä tai
* Keskustasta busseilla 3 ja 7, aikataulut ja pysäkit löydät täältä.

Mitä kannattaa tehdä futismatsien lomassa?

Vaasalla on rantaviivaa 473 kilometriä, joten uimapaikkoja ja vesiurheilumahdollisuuksia riittää. Hietasaaren uimarannalta on mahdollisuus vuokrata SUP-lautoja ja kokeilla suppailua aivan keskustan rannoilla.

Merenkurkunsaaristo on Suomen ainut UNESCOn luonnonperintökohde, johon kannattaa tutustua. Näköalatorni Saltkaretista Svedjehamnissa voit ihailla jääkauden muodostamia pyykkilautamoreeneja. 

Vaasa mainostaa itseään Suomen aurinkoisimpana kaupunkina, mutta mikäli pelipäivien väliin osuu kurjempi keli, kannattaa käydä Tropiclandiassa hurvittelemassa. Zip Adventure Parkissa voi koko perhe roikkua puiden latvoissa – jos vain uskallusta riittää.

Katso lisää Vaasan ihmeellisyyksistä Visit Vaasan sivuilta.