Seinäjoki

Seinäjoella pelataan monen huippujännittävän U19 EM-kisaottelun lisäksi turnauksen finaali 29. heinäkuuta. Millainen kesäkaupunki Seinäjoki muuten on?

Seinäjoki on  Etelä-Pohjanmaan maakunnan keskuskaupunki, jossa asuu noin 63 000 asukasta. Seinäjoki on yksi Suomen nopeimmin kasvavista kaupungeista, väestönkasvu onkin vuosittain yli 1%. Seinäjoen kunta perustettiin 1868, kaupunki Seinäjoesta tuli 1960. 

 

Kaupunki on tunnettu yrittäjähenkisestä asenteestaan ja tekemisen tahdosta. Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki, jossa järjestetään vuosittain lukuisia suuria kesätapahtumia, kuten Provinssi, Tangomarkkinat ja Vauhtiajot. Urheilun ohella se on kuuluisa ainutlaatuisesta Alvar Aallon luomasta kulttuuri- ja hallintokeskuksesta.

 

 

 

 

Futista, futista, futista!

 

Seinäjoen tunnetuin jalkapallojoukkue SJK pelaa Veikkausliigassa, myös SJK:n U19-ikäryhmän pojat pelaavat ylimmällä sarjatasolla.

 

Seinäjoen stadion sijaitsee lähellä keskustaa, osoitteessa Alaseinäjoenkatu 15. Sinne pääset keskustasta ja rautatieasemalta helpoiten joko:

 

* Kävellen – matkaa on vain noin 2 kilometriä,

* Pyöräillen, sillä matka taittuu keskustasta noin 10 minuutissa tai

* Paikallisliikenteen bussilla numero 10, aikataulu löytyy täältä.

 

 

Mitä kannattaa tehdä futismatsien lomassa?

Lapsiperheille sopivia käyntikohteita on ehdottomasti Duudsonit Activity Park sekä Wanha Markki, jonka alueella sijaitsee sekä eläinten vanhainkoti että taiteilijakoti.  Keväällä 2018 avattiin myös Suomen suurimpiin lasten seikkailupuistoihin lukeutuva HopLop. Ja jos historia kiinnostaa, kannattaa käydä Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseossa tutustumassa alueen aikaisimpiin vaiheisiin. 

 

Lisätietoja

(opi navigoimaan Seinäjoella)

(tutustu tyylikkääseen kaupunkikarttaan)  

Lue lisää: Visit Seinäjoki