Vaasan tapahtumatori

TEEMAPÄIVÄT 

Avajaispäivä 16.7. >>

JUNNULIIGA

Kauppatori, ma-pe 9.-13.7: Turnausta edeltävällä viikolla Vepsun junnuliiga valloittaa Kauppatorin arki-illat. Tule tsekkaamaan tulevaisuuden jalkapallotoivojen touhuja miniareenalle ja näet samalla, miten tapahtumatorin valmistelut etenevät!

HENGENNOSTATUS

Kauppatori, la-su 14.-15.7.: EM-lopputurnausta edeltävänä viikonloppuna Vaasan tapahtumatorilla herätellään aitoa kisahenkeä harrastefutiksen muodossa. Lauantai-iltapäivänä klo 12-16 pelataan nimittäin leikkimielinen EM-esiturnaus paikallisten kaveriporukoiden kesken. Sunnuntai on tapahtumatorin valmistelupäivä. Yhteistyökumppanit työstävät tuolloin omia tapahtumapisteitään valmiiksi.

Avajaispäivä

Kauppatori, ma 16.7. klo 12-18: Suomalaisen jalkapallokesän huipennus on käsillä! Kisojen avajaispäivänä torilla riittää tapahtumia ja tempauksia koko päiväksi - on esterataa, pomppulinnaa, kasvomaalausta, teqballia, pöytäfutista ynnä muuta mukavaa puuhaa.

Yhteistyökumppanitkin satsaavat tähän päivään erityisen isosti ja luvassa on muun muassa kuuluisia vieraita, herkullista grilliruokaa, sähköautojen testausta sekä monenlaisia aktiviteetteja lapsille ja aikuisille. Kello 16-18 torilavan ottaa haltuun liki 30-henkinen Wasa Groove Unit big band. Vilkkaan päivän päättää kisakulkue, jonka suuntana on Minihuuhkajien avauspeli.  

Ja jos nurkissasi pyörii ylimääräisiä jalkapallovarusteita, kannattaa ne tuoda avauspäivänä Toivon Tähden hyväntekeväisyyskeräykseen! 

Paikalliset urheiluseurat

Kauppatori, ti 17.7. klo 12-18: Vaasasta löytyy läjäpäin mielenkiintoisia urheilulajeja ja -seuroja. Paikallisten urheiluseurojen päivänä torilla pääsee tutustumaan monipuolisesti paikalliseen urheilutarjontaan. Tiedossa on lajikokeiluja, näyttäviä esityksiä ja mielenkiintoisia kilpailuja kaikenikäisille. Laajasta lajikavalkadista edustettuina ovat ainakin golf, tennis, cheerleading, telinevoimistelu, kendo ja miekkailu.

Vapaata pelailua

Kauppatori, ke 18.7. klo 12-16: Tapahtumatori on auki kisojen ajan joka päivä - siis silloinkin, kun stadioneilla ei pelata. Keskiviikkona on mahdollisuus tulla nauttimaan kesästä torin kentälle, testailla futissnookeria, chillata nuorisotilassa tai kokeilla yhteistyökumppaneiden aktiviteetteja.

Freestyle Football x urban art

Kauppatori, to 19.7. klo 12-18: On tullut aika ottaa jalkapallokikat haltuun! Päivän tarkemmat sisällöt varmistuvat lähiaikoina, mutta viihtymistakuun voi jo tässä vaiheessa antaa. Vauhdikasta meininkiä täydentävät nuorisopalveluiden popup-nuorisotila sekä kisateeman mukainen fudisgraffiti-workshop alan ammattilaisen ohjaamana.

Soveltava liikunta

Kauppatori, pe 20.7. klo 12-19: Soveltavan liikunnan erilaiset muodot pääsevät esille omana teemapäivänään. Suomeen viimeisen vuoden aikana rantautunutta kävelyfudista ovat esittelemässä Kukunori ry:n edustajat. VAU ry:n järjestämällä Sporttitorilla jokainen pääsee kokeilemaan useita soveltavan liikunnan lajeja. Luvassa on lisäksi soveltavan jalkapallon näytösottelu. 

lauantaina

Kauppatori, la 21.7. klo 12-17: Lauantaina Rokkikoulun lahjakkaat kesäartistit Lisa ja Neo esiintyvät torilla. Kello 13 Lisa esiintyy ja 15 on Neon vuoro. Lisäksi paikalla ovat yhteistyökumppanit sekä freestylefutarit.

Volkswagenin perhepäivä 

Kauppatori, su 22.7. klo 12-18: Volkswagenin perhepäivä tarjoaa fudista koko perheelle. Erilaiset jalkapallorastit sopivat kaikenikäisille, ja ne voi suorittaa yhdessä perheen kanssa. Lisäksi  paikallinen latuyhdistys järjestää perheille monenlaisia muita aktiviteetteja reippaassa eräilyhengessä. Päivän musiikillisesta puolesta vastaa afro-rumpuryhmä Kpanlogo Yede ry ja vilkasta päivää täydentää Pikku Aasin Nukketeatterin esitys "Pulcinellan Pyttipannu" klo 13.30.

Vapaata pelailua

Kauppatori, ma 23.7. klo 12-18: Jos et vielä tähän mennessä ole ehtinyt käydä katsastamassa tapahtumatorin erilaisia toimintoja, on maanantaipäivänä hyvä mahdollisuus siihen. Telian teltoilla on myös mahdollisuus kokeilla jalkapallokenkien älypohjallisia, jotka keräävät dataa pelaajan liikkeistä. B-lohkon viimeinen ottelu alkaa Vaasan stadionilla klo 18.30, vastakkain ovat Englanti - Ranska

Vapaata pelailua

Kauppatori, ti 24.7. klo 12-16.

Kestävä kehitys ja luontoliikunta

Kauppatori, ke 25.7. klo 12-18: Kisojen ympäristöohjelmaan kytkeytyvä ekoteemapäivä yhdistelee urheilua, ympäristötietoisuutta ja kestävää kehitystä. Torilla esitellään paikallisia luontoliikunta- ja retkeilymahdollisuuksia, tutustutaan myös aitoon pohjalaiseen luontoon Vaasa Wildlife Film Festivalin videofilmien välityksellä. Vaasan Ladun teltoilla on myös eräilyhenkinen makkaran grillauspaikka. Makkarat tarjoaa Atria.

Semifinaalit

Kauppatori, to 26.7. klo 10-18: Vaasan osalta EM-turnaus kulminoituu semifinaalipäivään 26.7. torstaina. Tapahtumatori on auki täydet kahdeksan tuntia ja ohjelma pitää sisällään muun muassa harrastefutisturnauksen, kesäartistien esityksiä ja Vaasan Sportin liigapelaajien vierailun torille. Paikallinen DJ-kollektiivi Wasa Beats Entertainment viihdyttää yleisöä päivän aikana.

Finaalin promopäivät

Kauppatori, pe-su 27.-29.7.: Vaikka pelit päättyvät semifinaaleihin, jatkuu torilla toiminta vielä viimeisen kisaviikonlopun ajan. Kumppaneiden tarjoamiin aktiviteetteihin pääsee tutustumaan vielä muutaman päivän ajan, miniareenalla pelaillaan näytösotteluita ja saattaapa torille rakentua pieni seikkailuratakin.