BLOGI: U19 EM-lopputurnauksen hermokeskus

U19-poikien EM-lopputurnaus näkyi varmasti eniten itse ottelustadioneilla ja tapahtumatoreilla, mutta yksi turnauksen tärkeistä kulmakivistä sijaitsi Hovioikeudenpuistikon varrella Vaasassa.

Kaikki joukkueet sekä valtaosa turnausorganisaation työntekijöistä majoittui nimittäin yhdessä ja samassa paikassa. Miltä lopputurnaus näytti siellä missä tapahtui taustalla luultavasti kaikkein eniten.

- - - 

Original Sokos Hotel Royal Vaasa toimi joukkueiden sekä taustahenkilöiden kotina turnauksen ajan. Heti, kun turnauksen pitopaikaksi varmistui Vaasa, myytiin hotelli loppuun ja alkoi tulevan turnauksen työstäminen. Mitä tapahtuu, kun hotelliin majoittuu kahdeksan joukkuetta Euroopan huippujalkapalloilijoita sekä turnauksen järjestäjiä?

Turnauksen järjestelyt alkoivat hotellillakin jo kaksi vuotta sitten, kun turnaus varmistui. Ensimmäiset palaverit Suomen Palloliiton kanssa pidettiin jo silloin. Siitä lähdettiin työstämään heidän toiveiden mukaisia järjestelyjä.

Esimakua turnauksesta saatiin loppukesästä 2017, kun esiturnaus toi neljä joukkuetta Vaasaan ja pääsimme kokemaan mitä tuleva piti sisällään, hieman pienemmässä mittakaavassa. Tämän turnauksen jälkeen kävimme läpi, miten voimme varmistaa, että seuraavan kesän turnaus menee nappiin. Joukkueiden ja Suomen Palloliiton palaute oli tässä avainasemassa, sillä palaute on meille paras tapa kehittyä ja varmistaa, että kaikki sujuu toiveiden mukaisesti.

Mitä sitten tapahtui taustalla?  Satoja tunteja suunnittelua, ruokalistoja, huonejärjestelyjä, pieniä rakenteellisia muutoksia, satojen pöytien ja tuolien siirtelyitä, huoneiden tyhjentämistä ja paljon muuta, mikä ei näy ulospäin, mutta varmistaa onnistuneen tapahtuman.

Avainasemassa onnistuneessa turnauksessa meidän osalta oli osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta, joka loi parhaat mahdolliset puitteet vieraillemme.  Koko henkilökuntamme oli todella iloinen, että sai olla mukana luomassa näin upeaa tapahtumaa.

Erityinen kiitos kuuluu myös Suomen Palloliittolle, jonka osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa oli helppo tehdä yhteistyötä.

Upea turnaus on nyt takanapäin, mutta jätti meille roimasti hyviä muistoja ja kokemuksia. Kiitos, että saimme olla osana turnausta!

Nina Rinta, Original Sokos Hotel Royal Vaasa