BLOGI: Seinäjoki – tapahtumien suurkaupunki

Valmistautumiset kesän EM-lopputurnaukseen ovat pitkällä monella osa-alueella. Nyt onkin hyvä hetki esitellä kisakaupungit. Ensimmäisenä ääneen pääsee Seinäjoki, joka tulee muun muassa tarjoamaan puitteet turnauksen loppuottelulle.

Seinäjoki on Etelä-Pohjanmaan keskus ja yksi Suomen nopeimmin kasvavia kaupunkeja.  Väestönkasvu on vuosittain yli prosentin ja seinäjokelaisia onkin keväällä 2018 lähes 63 000. Seinäjoki on tunnettu yritysmyönteisyydestään,  suurista kesätapahtumista sekä ainutlaatuisesta Aalto-keskuksesta.

Seinäjoki on myös monipuolinen urheilu- ja liikuntakaupunki.  Kaupungin vetovoimaisimmat liikuntakeskukset ovat Jouppilanvuoren alue, Urheilupuisto ja Uimahalli-urheilutalo sekä Seinäjoki Areena, jotka tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia liikuntaan, elämyksiin ja hyvinvointiin. 

Jouppilanvuoren alue on lähellä keskustaa ja tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet kesällä ja talvella. Kyrkösjärven ympäristössä on lukuisia hyvin opastettuja reittejä lenkkeilijöille ja pyöräilijöille, uimaranta ja kesällä 2018 valmistuva melontakeskus. Paukanevan suoympäristö pitkospuineen lähellä kaupungin keskustaa on ainutlaatuinen rauhoittumisen keidas muutaman kilometrin päässä rautatieasemalta. 

Seinäjoen Stadion on liioittelematta Suomen komein jalkapallostadion, joka toimii myös monipuolisena tapahtumakeskuksena ympäri vuoden. Ruuhikosken Golfkenttä on Suomen parhaimpia kenttiä kauniissa maisemissa Keski-Nurmossa. 

Liikuntaan ja urheiluun on siis kaupungissa panostettu ja tullaan jatkossakin niin tekemään. Suunnitelmissa on muun muassa uimahallin yhteyteen rakennettava maauimala ja jokivarsireitistöjen rakentaminen yhtenäiseksi liikuntaan houkutteleviksi reiteiksi kasvavan kaupunkikeskustan tarpeisiin.

Seinäjoki on myös tunnettu monipuolisesta urheilulajien kirjosta ja aktiivisesta seuratoiminnasta. Seinäjoella pelataan kaudella 2018 Suomen mestaruustasolla miesten jalkapalloa, naisten ja miesten pesäpalloa, salibandya, amerikkalaista jalkapalloa sekä naisten lentopalloa. Nuorten ja lasten seuratoiminta on vilkasta ja liikuttaa tuhansia nuoria ja lapsia ympäri vuoden. Seinäjoella myös järjestetään runsaasti turnauksia ympäri vuoden, jotka osaltaan tuovat vipinää katukuvaan.

Seinäjoen kaupungintalo

Seinäjoen TOP 3 kohdetta vierailijalle!

*Alvar Aalto –keskus on maailmanlaajuisestikin harvinainen ja ainutlaatuinen Aallon suunnittelema hallinto- ja kulttuurirakennusten kokonaisuus kaupungin keskustassa. Upeaa kokonaisuutta täydentää 2012 valmistunut palkittu Apila-kirjasto.

*Lukuisat kesätapahtumat – Provinssi, Seinäjoen Tangomarkkinat ja Vauhtiajot Race & Rock, nämä ne suurimmat – täyttävät kaupungin keskikesällä. Tulevana kesänä Seinäjoella järjestetään myös Puolustusvoimain lippujuhlan paraati, FIN5 suunnistuskilpailu sekä tietysti U19-poikien EM-lopputurnaus.

*Seinäjoki sijaitsee Suomen parhaiden perhekohteiden keskellä. Näitä ovat Duudsonit Activity Park Seinäjoella, Ähtäri Zoo pandoineen, palkittu Huvipuisto Powerpark, Härmän kylpylä sekä Keskisen kyläkauppa Tuurissa. 

Seinäjoelle on helppo tulla. Junalla Helsingistä matkaan kestää 2,5 tuntia, Tampereelta ja Vaasasta noin tunnin. Autolla matka kestää Helsingistä noin neljä tuntia, Tampereelta 2,5 ja Vaasasta tunnin. 

Lisää Seinäjoen palveluista ja kiinnostavista kohteista voit tutkia Visit Seinäjoen verkkosivuilta tai Facebookista.

Seinäjoki toivottaa pelaajat, huoltajat, perheet ja jalkapallofanit ympäri Suomen ja eri puolilta Eurooppaa tervetulleiksi Seinäjoelle!

Tuula Lahti
Markkinointipäällikkö
Visit Seinäjoki 

Provinssi