BLOGG: Superfotboll på kommande till Vasa i sommar

Kesän U19 EM-lopputurnaus pelataan Seinäjoella ja Vaasassa. Ensin mainittu pääsi ääneen edellisessä Blogissamme, nyt on jälkimmäisen vuoro!

Känslan när man vet att sommaren blir mycket i fotbollens känns mer än bra. Vi är ett land där denna hobby och profession visat många goda resultat och nu kommer Europas absoluta topp och fotbollens framtid hit. Vilken upplevelse, och det är just det jag vill ta fasta på.

 

Varför då sätta nån eller några dagar i Vasa på detta? Jo, för det handlar ju inte bara om fotboll. Det handlar om ett evenemang med mycket annat. Det handlar om att få uppleva glädje och sorg, att få uppleva när fotbollen är mer än bara en sport, att få uppleva miljön med vacker och ren natur, lokala delikatesser och stort utbud av boendeform.

 

I Vasa och Vasaregionen har vi fullt upp med att förbereda allt det andra som sker runt omkring själva matcherna under slutspelet. Det handlar om att jobba fram en form av evenemangstorg i Vasa centrum och få ER som kommer hit att hitta det ni vill uppleva samtidigt som ni ser fotboll på hög nivå.

 

Vasaregionen jobbar med tre viktiga teman.

 

Havet

Det betyder att du under turneringen också kan ta en dag på havet antingen med vår skärgårdkryssning, eller SUP-bräda eller hyra en vattenskoter, ligga på badstränder eller rent av ta en dag över till Umeå, Sverige på bara 4,5 timme. 

 

Energi

Välkommen till Nordeuropas energikluster. Här finns kunskapen om förnybar energi och allt vad det innebär MEN det mesta syns i människorna som bor här. Vi mår bra här och har en livslust som vi vill delge dig.

 

Lycklighet

Ja, vi är defacto i statistiken bland de lyckligaste i Finland och det finns många orsaker till varför såsom närheten till allt, havet och gemenskapen. Det vill vi att du upplever.

 

Så varför då komma och turista samt uppleva högkvalitativ fotboll?

 

Jo, därför att andra kommer också att vara här. Alla från barnfamiljer till seniorer från många delar av Europa. Låt oss göra denna turnéring till den bästa som någonsin ordnats i Vasa. Till det behövs DU.

 

Max Jansson

Verkställande direktör / Toimitusjohtaja  

Vaasan seudun Matkailu Oy